De eerste symptomen bestrijden

Verkoudheid vs. griep en het bestrijden van de eerste symptomen: de termen 'verkoudheid' en 'griep' worden vaak door elkaar gebruikt in alledaagse gesprekken als we ons niet lekker voelen, maar er zijn een paar belangrijke verschillen tussen deze twee aandoeningen. Een duidelijk begrip van wat elke ziekte met zich meebrengt is essentieel voor een snel herstel.

Wat zijn dan de verschillen tussen griep en verkoudheid? Hoe kan je voorkomen dat je ze krijgt en wat kan je doen als er griepachtige symptomen optreden? Om deze vragen te beantwoorden – en om er zeker van te zijn dat je met een gerust hart de winter doorkomt – kan je onze tips hieronder lezen.

Griep en verkoudheid: ken de vijanden

Laten we eerst de twee aandoeningen definiëren. Een gewone verkoudheid wordt als zodanig aangeduid omdat die vrijwel zeker bij iedereen bekend is. Een verkoudheid kan ook één tot vier keer per jaar dezelfde persoon treffen, waardoor deze aandoening des te ‘gewoner’ is.

We krijgen een verkoudheid als we de gastheer worden van een stam van virussen die de neiging hebben om zich vooral in de neus te nestelen. Deze staan bekend als rinovirussen. Intussen is de naam zelf van de griep ook een indicatie van de oorzaak ervan: het griepvirus. Omdat beide aandoeningen virale infecties zijn, moeten ze niet worden behandeld met antibiotica, die virussen niet kunnen bestrijden.

De eerste symptomen

Wat zijn de verschillen tussen griep en verkoudheid?

Griep en verkoudheid zijn verschillende virussen die verschillende soorten symptomen veroorzaken. Ze hebben vaak wel een loopneus of verstopte neus en een incubatietijd van ongeveer drie dagen gemeen, maar de griep heeft ernstigere symptomen dan een verkoudheid. .

Als je plotseling hoge koorts hebt, een aanslepende vermoeidheid, rillingen, spierpijn in spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had, dan is de kans groot dat je de griep hebt opgelopen. En terwijl je tot 10 dagen nodig hebt om te herstellen van een verkoudheid, kun je tot drie weken nodig hebben om over de griep heen te komen.

Hoe de eerste tekenen van verkoudheid en griep te bestrijden

Zodra je de eerste tekenen van een verkoudheid of griep begint te voelen, moet je zo snel mogelijk actie nemen.

1. Prioriteit geven aan rust

Begin je je ziek te voelen ondanks de voorzorgsmaatregelen die je hebt genomen? Op dit punt is je energie zorgvuldig beheren, het beste wat je kan doen.

Overweeg misschien je sportsessie of je sociale plannen na het werk over te slaan, ook om anderen niet te besmetten. Het belangrijkste is dat je zo vroeg mogelijk naar bed gaat, want een goede nachtrust kan de symptomen helpen bestrijden.

Wanneer je slaapt, kan jouw lichaam zich concentreren om zichzelf te herstellen, en je hersenen scheiden een hormoon af dat helpt bij deze taak. Probeer voor 22.00 uur in slaap te vallen en uit de buurt van schermen te blijven.

2. Bevrijd je neus van de ziektekiemen

Het reinigen van je neus is belangrijk als je je niet lekker voelt. Als je immuunsysteem de aanwezigheid van indringers opmerkt, produceert het slijm, een stof die ontworpen is om ze op te vangen en te verwijderen.

Spoel je neus met zeewater vooraleer deze begint te lopen of verstopt is. Dit zuivert de neusholtes en ondersteunt je lichaam in het evacuatieproces. Het geïoniseerde zeewater in onze producten behoudt al zijn mineralen en sporenelementen, waardoor het zacht is voor het slijmvlies en het de neus weer in balans brengt.

3. Behoud je hydratatie

Net zoals de virussen het neusslijm dikker maken, doet ook uitdroging dat. Dit is de reden waarom je neus meer verstopt is als je wakker wordt na een nacht zonder water. Zorg ervoor dat je voldoende vocht drinkt – minstens twee liter per dag – om dit ongemak te verlichten en om je lichaam weer normaal te laten functioneren.

Als je moeite hebt met het drinken van water, kan je je wenden tot verse vruchtensappen en kruidenthee. Voeg honing, citroen of tijm toe om de antiseptische waarde ervan te verhogen.

 

Bekijk hier het volledige PHYSIOMER®-assortiment om een passende oplossing voor jou te vinden.

PHYSIOMER®, al het goede van de zee voor dagelijkse neusreiniging en het openen van de neus