Natuurlijke remedies bij verkoudheid

Er is nooit een goed moment om verkouden te worden. Of je nu op vakantie bent of een drukke week op je werk hebt, ziekte lijkt altijd toe te slaan op de minst gunstige momenten.

Zodra je de klassieke symptomen van verkoudheid begint te voelen – keelpijn, een loopneus of verstopte neus en een algemeen gevoel van minder fit zijn – denk je aan niets anders meer. Er is gelukkig hulp voorhanden en natuurlijke remedies kunnen hierbij effectief zijn. Dit artikel schetst enkele natuurlijke manieren om de symptomen van verkoudheid te verlichten, evenals stappen die je kunt nemen om de kans te verminderen dat je überhaupt ziek wordt.

Rust zoveel mogelijk uit

Rust biedt je lichaam de beste kans om op een natuurlijke manier snel te herstellen van een verkoudheid, dus zou het een belangrijk onderdeel moeten vormen van elke behandeling die je kiest. Voel je niet schuldig over het feit dat je niet zo veel beweegt als gewoonlijk, zet jezelf niet onder druk om karweitjes te doen en laat jezelf toe om in bed te blijven als dat nodig is.

Probeer, als je eenmaal in je bed ligt, ten minste zeven uur na elkaar te slapen. Tijdens deze periode laat de hypofyse in je hersenen een groeihormoon vrij dat het lichaam helpt zichzelf te herstellen. Houd er rekening mee dat het wegblijven van telefoon- en computerschermen je stressniveau verlaagt en het in slaap vallen vergemakkelijkt.

Family outside

Drink veel kruideninfusies

Het kan een uitdaging zijn om goed te slapen wanneer je een loopneus hebt of verstopt zit, en je keel een beetje pijnlijk is. Bovendien kan je door een verkoudheid minder snel geneigd zijn om water te drinken, wat kan leiden tot uitdroging. Het drinken van infusies met een smaakje gedurende de dag kan een goede oplossing zijn voor beide problemen.

Terwijl de damp die uit jouw favoriete mok komt helpt om het overtollige slijm in jouw neus los te maken, zal het warme water zelf jouw keel kalmeren. Het zal je ook tijdelijk laten zweten en je zo ontdoen van giftige stoffen. Tijm- en salie-infusies worden vaak aanbevolen vanwege de antiseptische eigenschappen van de planten.

Zuiver de lucht met essentiële oliën

Om een ruimte te creëren die een snel herstel bevordert, kan je overwegen om de lucht in jouw kamer te zuiveren met essentiële oliën die de antibacteriële en antiviruseigenschappen versterken, zoals Tea-Tree, Eucalyptus of Lavendel.

Ze kunnen elk afzonderlijk worden toegevoegd aan een goede verstuiver, of samen worden gemengd. Pas wel op dat je geen onverdunde essentiële oliën op uw huid laat komen of inslikt.

Natuurlijke methoden om de kans op verkoudheid te verminderen

Handhaaf een dagelijkse neushygiëne

Van neushygiëne een gewoonte maken is één van de beste manieren om te voorkomen dat de symptomen van een verkoudheid zich manifesteren. De handige producten van PHYSIOMER® zijn speciaal ontworpen voor dagelijks gebruiksgemak.

Jouw neus is een fantastisch, complex orgaan dat is ontworpen om indringers af te weren, maar je kunt hem ook helpen bij het verwijderen van verontreinigde deeltjes en ziektekiemen. De neusspoelingen van PHYSIOMER® zijn samengesteld uit isotoon zeewater met een pH-waarde die geschikt is voor jouw neusslijmvlies, en het is klinisch bewezen dat ze dit op een zachte manier doen.

Ondersteuning van jouw immuunsysteem

Een ander deel van je lichaam dat jouw hulp nodig heeft, is je immuunsysteem. Dit geldt vooral in de winter, maar het is verstandig om vooruit te denken en het hele jaar door een gezonde levensstijl aan te nemen. Slaap én voeding zijn beide belangrijk als het gaat om de ondersteuning van je immuunsysteem.

Het helpt om vers, seizoensgebonden fruit te eten omdat dit rijk is aan anti-oxidanten en vezelrijke groenten vol essentiële oligo-elementen en vitaminen. Probeer ook bewust om te gaan met je alcoholinname. Je kunt ook voedingsstoffen die een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen hebben, zoals knoflook, gember en maca, in je voedingspatroon opnemen. Overweeg het gebruik van onbewerkte honing als zoetstof voor uw kruideninfusies.

Blijf warm wanneer je buiten bent

Het is belangrijk om je voor te bereiden op alles wat de winter brengt – en dat betekent dat je je moet aankleden met het oog op lagere temperaturen. Het behouden van een constante lichaamswarmte is essentieel voor het functioneren van het lichaam en het bestrijden van infecties.

Ongeveer 30 procent van onze lichaamswarmte ontsnapt via het hoofd, daarom is het raadzaam om een warme muts te dragen wanneer we worden blootgesteld aan de kou. En zorg goed voor de ledematen van je lichaam – zowel onze handen als onze voeten zijn ook zeer gevoelig voor de kou. Draag een paar handschoenen om je vingers te beschermen, verdubbel je sokken indien nodig en kies voor een grote sjaal. Dit kan in stijl gebeuren – maar waar het om gaat is dat je de winter in een geschikte uitrusting doorbrengt, vrij van verkoudheden!

Bekijk hier het volledige PHYSIOMER®-assortiment om een passende oplossing voor jou te vinden.

PHYSIOMER®, al het goede van de zee voor dagelijkse neusreiniging en het openen van de neus