De voordelen van dagelijkse neushygiëne

Naarmate de temperatuur daalt in het najaar, hebben we ook weer vaker met griep en verkoudheid te maken. De kwaaltjes van deze virussen kunnen in het winterseizoen vervelend zijn voor het dagelijkse leven.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over een routine in dagelijkse neusreuniging en hoe je ziekteverwekkers minder kans kunt geven.

Wat is neushygiëne?

Je neus is natuurlijk het primaire orgaan van je ademhalingsstelsel. Bij elke inademing adem je ziekteverwekkers in en het is de taak van jouw neus om ze te filteren door ze in het neusslijmvlies vast te zetten.

Als deze eerste verdedigingslinie is aangetast en er een infectie optreedt, beginnen je neusholtes meer slijm te produceren om van het virus af te komen. Je neus raakt daardoor verstopt of begint te lopen.

Je kunt iets doen om de kans op een infectie te verminderen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

De voordelen van dagelijkse neushygiëne

Een routine voor neusreiniging kan een verschil maken in het dagelijkse leven. Dankzij de pH-niveaus die zijn aangepast aan jouw neusslijmvlies, zijn de PHYSIOMER® isotone neusspoelingen veilig voor dagelijks gebruik, ook voor jonge kinderen en baby’s. Kies uit ons op maat gemaakt assortiment het product dat het beste bij je past en kom met een gerust hart de winter door.

Homme qui respire à l'extérieur

Een paar manieren waarop de neusspoeling jou ten goede kan komen:

1. Beschermen tegen griep en verkoudheid

Griep en verkoudheid worden veroorzaakt door virussen. Twee verschillende stammen van deze microscopische indringers zijn verantwoordelijk voor de verkoudheid en de griep: deze laatste wordt veroorzaakt door het influenzavirus, terwijl de verkoudheid meestal wordt toegeschreven aan rinovirussen.

Hoewel ze onzichtbaar zijn voor het blote oog, zijn deze ziektekiemen zeer besmettelijk. Wanneer een besmette persoon niest, verspreidt deze persoon de virussen die zich in de uitgestoten druppels in de lucht bevinden. Alleen al het feit dat je in de buurt bent wanneer dit gebeurt, kan genoeg zijn om hun verkoudheid of griep op te lopen.

Tijdens de winter moet de natuurlijke afweer van het lichaam harder werken om ziektes het hoofd te bieden, waardoor het belangrijk is om de weerstand een handje te helpen waar je kan. Dagelijks je neus spoelen met een PHYSIOMER® neusspoeling kan je helpen bij de bestrijding van veelvoorkomende ziekteverwekkers. Het is klinisch bewezen dat onze gesteriliseerde neusspoelingen jouw neus bevrijden van ongewenste deeltjes – waardoor het risico op het ontstaan van een aandoening wordt verkleind.

2. Verdediging tegen vervuiling

Uitlaatgassen van auto’s, sigarettenrook, irriterende chemicaliën van huishoudelijke producten…

Door rekening te houden met de rol die vervuiling speelt bij het verminderen van de weerstand van je lichaam kan je jouw gezondheid vanuit een meer holistische invalshoek benaderen.

Klinische studies hebben aangetoond dat de neusspoelingen van PHYSIOMER® ongewenste deeltjes zoals stof, rook en andere vervuilende ziekteverwekkers effectief verwijderen en je helpen je normale ademhaling te behouden.

3. Het hebben van een goede nachtrust

Een loopneus, een verstopte of droge neus kan je slaap onderbreken, wat dan weer een domino-effect heeft op de tijd dat je wakker bent. Je kent het gevoel: van een gebrek aan energie tot je moeilijk kunnen concentreren. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het verlichten van deze symptomen je tijd waard is.

Op dat moment komt PHYSIOMER® ter hulp. Door onze neuzen regelmatig te spoelen, maken we onze luchtwegen vrij, waardoor we de best mogelijke kans hebben op een verkwikkende nachtrust.

Bekijk hier het volledige PHYSIOMER®-assortiment om een passende oplossing voor jou te vinden.

PHYSIOMER®, al het goede van de zee voor dagelijkse neusreiniging en het openen van de neus